miercuri, 21 octombrie 2015

Cele 5 fețe ale lui V


Acum câteva zile, în timp ce nu făceam nimic foarte important, ci doar rutina zilnică, soneria telefonului m-a anunțat că am primit un mail nou. Inițial mi-am propus să îl ignor, cu gândul că este o reclamă sau ceva ne-important și că mă voi uita eu mai târziu, dar parcă ceva mi-a spus că fac o greșeală, așa că am luat telefonul și l-am deschis. Am fost foarte plăcut surprinsă să găses în mail invitația pentru ediția #15 a târgului V for Vintage, moment în care, la fel ca personajele din desene animate, am intrat într-un halou luminos, premergător unui flashback al ediției din primăvară. Îmi amintesc ce timid am pășit prin ușile largi de la Sala Palatului și ce explozie de culoare, de stil, de emoție artistică am găsit înăuntru. Prima parte era destinată expoziției de old fashion din cadrul evenimentului și designerilor români *care, apropo, sunt geniali*, iar cea de-a doua era populată de mii de bijuterii și accesorii vintage, dar și de standuri cu produse de îngrijire și frumusețe. Dar haideți să ieșim din această frumoasă amintire, pentru că povestea integrală este deja scrisă AICI și să vedem ce se va întâmpla în mai puțin de două săptămâni la Sala Dalles ( MNAC).

Deschide-ți calendarul și setează-ți nu unu, nu două, ci trei remindere* am făcut asta deja, abia aștept!* Pentru că de aceasta dată ne-am propus să aducem împreună cei mai creativi designeri din scena locală și invitați internaționali, adica adevărați pasionați de design și cultură vintage în toate formele și adaptările acesteia: de la oldschool la interpretări autentice.

Nu trebuie să te oprești în drum pentru o cafea, nu trebuie să iti anunți cea mai bună prietenă, când ai într-un singur loc acces la cele mai noi tendițe în materie de design, tot ce îți dorești să faci este să îți dai check-in în timp ce îți bei cafeaua și admiri liniile fine și minimaliste ale spațiului ce te înconjoară.

V for Vintage este comunitatea oamenilor pasionați de design, artă, experiment, simț estetic și contemporan. Este principala umbrelă online și offline ce facilitează drumul designerului către publicului lui și drumul publicului către designer. 

Ce ți-a fost pregătit? #alldaydesignday

Pentru ediția cu numărul #15 conectăm și intersectăm peste 100 artiști din domenii creative conexe: design vestimentar, bijuterie, accesorii și obiect.

Timp de două zile te așteptăm la MNAC Sala Dalles pentru o ediție specială:

·         Designerii locali își dau întâlnire cu cei internaționali: București, Cluj, Timișoara, Paris, Sofia, Atena, Tokyo – sunt orașele designerilor care se pregătesc să vină pe 31 octombrie – 1 noiembrie în spațiul expozițional de la Sala Dalles
·         Pasionații de artă decorativă dau viață salii MNAC Dalles cu obiecte special create pentru această ediție într-un experiment colaborativ cu designerii invitați: cei mai talentați artiști se pregătesc să asorteze atent fiecare detaliu.
·        Lounge dedicat: aici pregătim cu atenție cafea proaspată și bunatati pentru ca tu să iei o mica pauză de relaxare și networking.
·     Invitați speciali: anul acesta este prima ediție în care construim în cadrul târgului un spațiu dedicat studenților și absolvenților din cadrul Universităților si Facultatilor de Arte și Design.

Cum ne-am pregătit? #weareREADY

Mereu conectați la cele mai noi trenduri, suntem platforma care selectează cu ajutorul unui juriu specializat cele mai creative spirite.

Fiecare designer este atent selecționat: potențial, simț artistic, inovație, viziune. Designerii vestimentari care depășesc proba de creație a juriului realizarea unei colecții capsulă special dezvoltată pentru V for Vintage au șansa de a participa în cadrul expoziției.

Colecțiile prezentate la V for Vintage sunt în constantă transformare și reinventare a designului datorită provocării tematicii si a juriului. 

Noul format V for Vintage este de fapt o metaformoză: mereu în dezvoltare, în transformare, în schimbare, în intoarcere, în revenire la un caracter inspirat din ultimele trenduri, însă fără să uităm adevăratele valori de la care am plecat: cultura vintage.

·         #VforVINTAGE – Old Hollywood Glamour.
·         #VforVIRTUAL – Era virtualului și efectul acesteia în moda actúală.
·         #VforVANITY – Luxul și opulența încorporate în piese vestimentare.
·         #VforVALUE – Valorile tradiționale și reinterpretarea lor.
·         #VforVISION – Neconvenționalitatea, cea mai buna unealtă a vizionarului.
·         #VforVIRTUE – "Binele" văzut prin prisma celor pasionați de moda și reinterpretat la nivel vestimentar.

Urmărește atent hașhtagurile designerilor și astfel le vei descoperi adevărata personalitate.

Ce trebuie să ții minte? #IwannaBEatVforV

31 octombrie – 1 noiembrie: sâmbătă și duminică, 2 zile dedicate designului romanesc și culturii vintage.
@ MNAC Sala Dalles: Piața Universității, Bd. N. Bălcescu nr.18.
Program: 11.00 – 20.00.
Preț bilet intrare: 10 lei.

6 comentarii :

Abia aștept să îți citesc părerea!