luni, 16 februarie 2015

Visând la … Guerlain

De curând am pus ochii pe o carte tare interesantă. Este vorba de „Totul despre parfum” a lui John Oakes, care, într-un stil foarte personal și cald, analizează un număr mare de parfumuri, dar ne oferă și câteva sfaturi depre cum să ne alegem parfumul perfect, marea iubire în funcție de personalitate. El spune că a îți găsi parfumul perfect este ca și cum ți-ai găsi iubirea adevărată:știi că există undeva, așteptându-te doar pe tine, strălucind printre atâtea frumuseți impresionante, iar când soarta vă îndreaptă unul spre altul vă recunoașteți pe dată și vă aruncați unul în brațele celuilalt. Tot el ne învață arta răbdării, să fim calmi și cumpătați, să încercăm toate variantele și, când vine vorba de o iubire nouă să uităm complet de fidelitate.
Este o carte ce merită devorată, numai privind cuprinsul vei observa cum cele mai celebre parfumuri, care au trecut de proba timpului, sunt împărțite în 5 categorii, pentru a îți facilita cât mai mult treaba de căutător de adevăr și de frumos, bineînțeles în funcție de personalitate, astfel veți vedea că mai mult ca sigur vă veți regăsi printre Romantice, Diavolițe, Zeițele Sexului, Fiicele Naturii sau Ștrengărițe.Cum în sângele nostru, român, există încă trăsături orientale datorate îndelungii stăpâniri otomane, răsfoind cartea, privirea mi s-a oprit asupra a două nume ale unor parfumuri arhi-cunoscute, ambele aparținând de aceeași casă : Guerlain. Dacă încă nu v-ați dat seama, voi îndepărta misterul și vă voi spune că este vorba despre Shalimar și Samsara. Numele mă duc cu gândul la o noapte senină admirată de la etajul unui palat oriental somptuos, în timp ce aerul este îmbiat de acele miresme dulci, lemnoase, specific orientale .

Parfumul Guerlain Shalimar, cât de frumos sună, numai șoptiți-l, se întemeiază pe note cremoase de vanilină, învăluită de note suave de bergamotă, trandafiri, iasomie și iriși, după care se dezvăluie notele rădăcinii de opoponax și a boabelor de tonka. Iubesc parfumurile oriental voluptoase cum este acesta și cred că am dezvoltat o nouă obsesie, căci descrierea și forma sticlei din cristal de Baccart m-au acaparat în vraja lor, mai ales că tot John Oakes îl recomandă pentru semnul zodiacal al Scorpionului, sub care m-am născut și care mă guvernează.

Guerlain Samsara este prezentat ca fiind un parfum floral oriental, ce trimite spre Nirvana , cercul infinit și protector, spre o infinită căutare a perfecțiunii. Jean-Paul Guerlain l-a creat pentru muza sa, ale cărei arome preferate erau lemnul de santal și iasomia, dar fiindcă primul nu are o aromă puternică, ci mai degrabă lin și onctuos, Guerlain l-a folosit în doze extrem de mari, ajungând până la 30%, după care se dezvăluie buchetul floral: bergamote, trandafiri, ylang-ylang, narcise, după care adie mireasma boabelor de tonka și a vaniliei.John Oakes afirmă că „Aceste parfumuri orientale seduc pe toată lumea cu florile lor opulente, cu mirodeniile explozive și fructele oprite, cu șoaptele de mosc, cu puterea hipnotică a tămâiei și pulsația caldă a ambrei”
După Jean-Paul Gaultier am dezvoltat o nouă obsesie, iar primele 2 sticluțe colorare care vor ajunge pe măsuța mea de toaletă și cu care îmi voi răsfăța simțurile vor fi Classique Intense și Shalimar.
De asemenea, vă recomand cu căldură cartea despre care am vorbit dar și Cartea parfumurilor și Zodiacul Parfumurilor, cărți ale aceluiași autor, pe care cu siguranță le voi achiziționa.


10 comentarii :

 1. Ohhh! Ador parfumurile orientale. Într-adevăr pe aoro sunt prețuri foooate mici și produsele originale. Chiar merită să înverstești în parfumuri de firmă :)

  RăspundețiȘtergere
 2. cel rosu ma tenteaza!

  RăspundețiȘtergere
 3. Maria Dumitrescu19 februarie 2015, 01:09

  Guerlain au niste parfumuri de-ti amesteca amintirile :))

  RăspundețiȘtergere
 4. Știu, dar aștept întâi să le miros.
  Am vrut să îmi comand Classique Summer 2014 pentru cum arăta și când l-am mirosit în Sephora am realizat că a fost o deizie înțeleaptă să aștept :)))
  Dar am o presimțire că m-aș înțelege minunat cu aceste două parfumuri, orientalele sunt preferatele mele :*

  RăspundețiȘtergere
 5. Pe mine mă tentează amândouă, nici nu știu cum să fac :)) :*

  RăspundețiȘtergere
 6. Chiar dacă nu le-am mirosit, numai din descrierile citite și din design-ul sticluțelor îmi dau seama :)) :*

  RăspundețiȘtergere
 7. foarte interesanta cartea :D o vreeeau <3 de parfumuri nici nu mai vorbesc :)))

  RăspundețiȘtergere
 8. Și eu vreau să o comand, cea pe care am citit-o nu este a mea :D
  Nu mai e nimic de spus despre aceste parfumuri :)) :*

  RăspundețiȘtergere
 9. Intotdeauna mi-am dorit sa pot lua legatura cu un specialist in domeniul parfumurilor si sa imi spuna exact ce parfum mi se potriveste. Stiu ca in functie de pH si alte nebunii parfumul poate persista mai mult sau mai putin.Sunt tare curioasa daca parfumul potrivit mie ar fi unul din cele pe care le folosesc acum.


  www.chatediary.wordpress.com

  RăspundețiȘtergere
 10. Despre comentariul acesa vorbeam! Da, ar fi interesant să-mi spună cineva ce parfumuri se portivesc pielii mele, din cartea aceasta le poți afla pe cele care se potrivesc sufletului :D :*

  RăspundețiȘtergere

Abia aștept să îți citesc părerea!