miercuri, 6 februarie 2013

Cum imi ingrijesc pantofiorii ?

Buna , fetelor!
Pana acum ceva timp nici eu nu respectam nici o regula in ce priveste depozitarea si curatarea pantofilor , dar incercand , am descoperit ca o ingrijire ca la carte le face viata mai lunga si mai sanatoasa .

In acest articol voi vorbii mai mult despre curatarea corespunzatoare a pantofilor, care se face astfel:

 • Incaltamintea din piele se curata de praf cu o perie sau o carpa moale, iar petele de grasime se curata cu o carpa inmuiata in solutie apoasa de detergent ( Eu folosesc detergent de vase, foarte putin diluat) Pentru o intretinere cat mai buna o data la cateva purtari se aplica o crema speciala de incaltaminte, dupa care se lustruieste cu o carpa moale . Dupa mai multe "cremuiri" este recomandat sa stergem incaltamintea cu o carpa inmuiata in benzina, ca un nou strat de crema sa patrunda mai usor in pori.
 • Incaltamintea din velur se curata de praf cu o perie aspra , iar petele de grasime tot cu o perie aspra si cu benzina.
 • Incaltamintea cu fete lacuite se curata de praf cu o carpa moale. Fiind lacuita petele de grasime nu intra in material si pot fi indepartate usor cu o carpa umeda. Acest tip de incaltaminte trebuie feriti de contactul cu alcoolul sau acetona, pentru ca se distruge materialul .
 • Nu trebuie sa va mai spun ca incaltamintea cu fete din material textil trebuie purtata doar pe timp uscat, nu? Dupa fiecare purtare trebuie curatata de praf cu o perie . Ceva interesant ce am gasit cand ma documentam suplimentar pentru acest articol a fost ca petele de ulei/grasime de pe materialul textil dispar usor daca se acopera cu talc, iar dupa 12 ore se periaza.
 • Incaltamintea din piele ecologicase curata dupa fiecare purtare cu o carpa uscata, iar daca reusim sa o murdarim de noroi putem folosi o carpa umeda . Petele de grasime le dam jos cu solutie apoasa de detergent (acelasi Fairy/Pur ) . De asemenea nu este recomandat sa folosim crema de ghete pentru lustru, si ca pe pantofii din lac trebuie sa ii ferim de alcool si acetona .
Am gasit si o imagine foarte de ajutor pentru ce inseamna simbolurile atasate pe pantofiori :

Sa fac o postare si cu pantofii mei preferati ;;) ? 

2 comentarii :

 1. Interesatnta postare.
  Kisses

  shoeper-women.blogspot.ro

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. multumesc :* Iti urmaresc blogul de mult timp, si sincera sa fiu tu m`ai inspirat sa fac OOTD-uri :*

   Ștergere

Abia aștept să îți citesc părerea!