marți, 7 august 2012

Steps to a perfect make-up (2-1)

Acum ca tenul este perfect curatat , tonifiat si hidratat este timpul sa trecem la machiajul in sine .

Primul pas este aplicarea unei baze de machiaj potrivita fiecarui tip de ten: matifianta pentru ten gras,hidratanta pentru ten normal, intens hidratanta pentru ten uscat si protectoare pentru ten sensibil .
Cel mai indicat este ca baza de machiaj sa aiba factor de protectie , mai ales acum , pe timpul verii, cand soarele arde mai tare ca oricand,  pentru a preveni arsurile, capatarea unui bronz neuniform sau cu o nuanta bolnavicioasa de portocaliu si imbatranirea prematura a pielii, dar si pe timpul iernii cand radiatile devin chiar mai puternice  decat vara , chiar daca soarele nu mai "parleste" , datorita zapezii, care le reflecta , si astfel suntem "atacate" din doua parti, dar care sa si hidrateze tenul pe timp de iarna si/sau sa il matifieze pe timp de vara in functie de nevoile fiecarui tip de ten .

Mici trucuri :
1.Aplicati baza de machiaj si sub barbie, pe gat , pentru a evita situatiile neplacute in care este aplicata exact pana la linia maxilarului si se cumoaste acea "masca"
2.Daca ramaneti fara baza de machiaj si se intampla ca atunci sa ramaneti si in criza de banuti , puteti folosi o crema de protectie solara, dar ATENTIE! Trebuie sa asteptati cel putin 15 minute sa intre in piele , fiindca altfel lasa un aspect uleios, iar fondul de ten nu se va intinde uniform.
3. De asemenea puteti folosi un fond de ten 2-in-1 specific tipului de ten , dar care sa aiba si factor de protectie , caz in care puteti sari peste acest pas.


Produse :

Pentru ten gras, mixt si normal :

Pentru ten uscat/sensibil:

Ca sa trisati :      

Crema de protectie solara:                                                                                                 

 
V`o recomand pe aceasta . Este cea pe care o folosesc si eu si intra repede in piele ,mult mai repede decat celelalte .

Fond de ten cu SPF:


Oriflame Urban Shield are si un efect matifiant si este printre fondurile mele de ten preferate , deoarece are si o acoperire medie spre mare .
Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

Abia aștept să îți citesc părerea!